24-09-08

Het is herfst!

Hallo mama en papa,

 

Volgende week werken we rond het thema herfst. Wie wil mag nootjes, gedroogde blaadjes, pompoenen, spinnetjes meebrengen … kortom alles wat te maken heeft met de herfst.

Er zijn al een aantal kindjes die iets hebben meegebracht, maar natuurlijk mag er nog veel bijkomen om alle hoekjes zo goed mogelijk kunnen aan te passen aan ons thema.

De letter die volgende week centraal staat is de

 

H van herfst natuurlijk!

 

 

Nog een prettige week en een zeer gezellig weekend!

 

Groetjes,

 

Juf Katleen

19:51 Gepost door juf Katleen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-08

Het eerste berichtje van het nieuwe schooljaar!

Hallo mama en papa,

 

We hebben er wat moeten opwachten, maar hier zijn we dan!

Onze eerste drie weken zitten er al op!

De kleuters hebben de klas leren kennen en natuurlijk hun nieuwe juf.

Het was eventjes aanpassen maar ze waren het al snel gewoon. Dit zal je dit weekend zien als de foto’s er zijn.

 

We hebben al een weekje gewerkt rond het thema “mijn lichaam”, volgende week werken we rond “de zintuigen”. Kijken, horen, voelen en ruiken.

Ik had een lappenpopje mee, Lien was haar naam, ze was gevallen en alle stukjes van haar lichaam lagen op de grond, dit hebben we dan door te puzzel toch weer in orde gekregen zodat ons Lientje mee kon genieten. Aan de hand van allerlei spelletjes en knutselactiviteiten hebben we de lichaamsdelen kunnen benoemen en aanduiden.

We hebben ons ook gemeten, gewogen, het verschil tussen jongens en meisjes ontdekt en spelletjes rond de begrippen links en rechts (ook in de turnles bij juf Mieke).

Het letterhuisje was ook van de partij en wie wil mag met papa of mama leuke prentjes of voorwerpjes zoeken die we dan in ons huisje kunnen zetten of hangen. De letter die centraal staat is de

 

L van lichaam

Dus zoeken maar!

 

Ook dit nog: Wie thuis voorwerpen heeft die te maken hebben met het lichaam en de zintuigen mag deze gerust meebrengen voor onze ontdektafels! Hier kunnen de kinderen dan volop experimenteren, ontdekken hoe alles werkt!

 

Ziezo dit was het dan voor het allereerste berichtje voor het nieuwe schooljaar!

 

Heb je toch nog vragen, mail gerust!

 

Lieve groetjes,

 

Juf Katleen

    Gepost door HulpIlse op 21/01/2005, 60KB     Gepost door HulpIlse op 21/01/2005, 78KB      Gepost door HulpIlse op 21/01/2005, 74KB    Gepost door HulpIlse op 21/01/2005, 54KB

16:24 Gepost door juf Katleen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |