17-02-08

Wat hebben we zoal gedaan deze week!

Hier zijn we weer, wat gaan de weken toch snel voorbij. Deze week hebben we het gehad over de huisjes, poetsen in huis en natuurlijk de veiligheid.Iedere dag werd er een veiligheidsman aangeduid die er voor zorgde dat ons klasje altijd in orde was. Ons klasje werd een beetje omgetoverd tot een huisje, we hadden een keuken, een badkamer, een woonkamer met kussentjes en dekentjes om het allemaal wat gezelliger te maken. Iedere dag mochten de kinderen poetsen in de poppenhoek en het was daar wel heel leuk want ze kregen water, in de badkamer hadden ze de gelegenheid om de popjes te wassen en in de woonkamer konden ze gezellig gaan luieren. We hadden ook allerlei leuke activiteiten zoals bouwen in de zandtafel met duplo’s en auto’s, knutselen van huisje met de verschillende kamertjes, met de strijkkralen zelf een huisje ontwerpen, boekjes inkijken rond huisjes bouwen en andere woningen, verhaaltjes vertellen, … kortom het was een heel leuk thema.Deze week heb ik ook het contractwerk aangebracht in de klas. De kinderen waren vrij om zelf te beslissen wanneer ze dit gingen doen. De opdracht was “een huisje schilderen”, ze hadden tijd van maandag tot vrijdag. Als ze dit gedaan hadden kregen ze een blaadje met een kopje van een rups, zij mogen dan telkens een bolletje bijtekenen als ze hun contractjes van die week gedaan hebben. Zo maken ze een hele lange rups. Dit om de kinderen te motiveren om het werkje te maken.

Ons letterhuisje was ook weer van de party en hier zien jullie het resultaat.

letter h

Volgende week gaan we werken rond de “cijfers en letters”. Juf Anneloes komt ons dan een ganse week vergezellen en een aantal activiteiten doen met de kleuters. Voor het letterhuisje neem ik deze keer de eerste letter van het alfabet.

letter a
Wie thuis nog oude tijdschriften en kranten heeft mag deze meebrengen. Dan kunnen we heel veel lettertjes en cijfertjes gaan zoeken!
Lieve groetjes van juf Katleen en nog een zeer zonnig weekend!

11:08 Gepost door juf Katleen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

A is de eerste letter van het alfabet aap, appel, aarde, azijn, amerika, arm en auto
wat zullen we nog allemaal verzinnen deze week ?????
Ik kijk er naar uit !

Gepost door: vincent | 17-02-08

De commentaren zijn gesloten.