26-01-08

Overal vormen!

Hier zijn we terug, met hele leuke foto’s van de rakkertjes in mijn klas.We hebben deze week verder gewerkt rond het thema “vormen”.

We hebben vooral rond de begrippen meer, minder en evenveel gewerkt. Wie heeft de meeste, minste logiblokjes. Telkens kwamen de vormen aanbod en toch zijn we met andere zaken ook bezig.

oceane       jeremykopie    leen


Met touwen hebben we allerlei vormen proberen na te leggen, ze hebben ontdekt dat het moeilijk is om een vierkant te maken met een touwtje.Het timmer- en klopwerk was ook van de party. Deze keer was het niet zo gemakkelijk, maar als ik de resultaten bekijken zitten er allemaal kleine schrijnwerkertjes in onze klas. Dus mama’s en papa’s, als jullie nog eens een kadertje moeten omhoog hangen, zij weten hoe ze een nagel in de muur moeten kloppen. (nog een aantal kindjes moeten volgende week nog wat verder werken, het resultaat zullen jullie nog wel zien)


vanessa

knutselhoek


alexis


alexis1

 

 Een versje hebben we ook geleerd en nu weten ze hoe ze een zakdoek mooi moeten opvouwen. Het strijken zal voortaan wat vlugger gaan als ze jullie wat helpen! Ze hebben dan ook allemaal een prachtige zakdoek getekend of de verschillende stappen van het vouwen.

tekenen

tekenen1

 

tekenen2

tekenen3

Ze hebben ook verschillende vormen gerijgd op rijgkaarten.

 
loïc     

Bouwen met de logiblokken was ook heel leuk.

nathan
    

Met verschillende vormen maken de kinderen leuke tekeningen op ons wit bord, een driehoek en een vierhoek, wordt een huisje!

tekenbord


 

In de boekenhoek is het ook altijd gezellig, aan elkaar vertellen wat ze zien. Of nog eens in een boekje kijken wat ik heb verteld.

boekenhoek
 

Op donderdag hebben we nog eens bezoek gekregen van de stagiaire, namelijk juf Anneloes. Zij is die dag met de kinderen gaan turnen en een heeft een verhaal verteld met prentenboek. Juf Anneloes zal in de week van 18 tot 22 februari mee functioneren in ons klasje en een aantal lesjes geven.Vrijdag hebben de kinderen mij een briefje gegeven om te komen feesten in de poppenhoek.
Hieronder zien jullie de gedekte feesttafel, honger en dorst hebben we dus niet gehad.

 

 

poppenhoek


 

Hier zien jullie het letterhuisje, je ziet het blijft een succes! Zelfs mama’s hebben met hun kindje zitten knutselen om mooie dingen in ons letterwinkeltje te hangen! Daarvoor een dikke proficiat!

letterhuisje v

Jullie zullen misschien al gezien hebben dat de kindjes naar huis komen met brieven, ze vonden dit zou leuk bij het thema de post. Dus heb ik maar besloten om deze het ganse jaar in mijn klasje te laten staan. Momenteel heb ik nog een grote voorraad oude briefomslagen, die ze niet meer gebruikten in een aantal bedrijven. Op een dag zal deze voorraad wel eens uitgeput geraken, dus wie daar soms kan aangeraken… altijd welkom in de 3de kleuterklas.

Volgende week hebben we het over het thema “carnaval”. De letter “c” is wat moeilijk omdat je deze op verschillende manieren kan uitspreken. Daarom gaan het hebben over de letter “k” omdat je die eigenlijk hoort als je het woord “carnaval” uitspreekt. Dus allen aan het werk om zoveel mogelijk prentjes en voorwerpen mee te brengen.Nog een dingetje zou ik willen zeggen BEDANKT VOOR JULLIE STEUN EN VERTROUWEN IN WAT IK DOE!!!Lieve groetjes en nog een heel prettig weekend!Juf Katleen

 

11:46 Gepost door juf Katleen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dankuwel Dag Juf Kathleen, leuk om dit allemaal te lezen en te zien ik probeer deze week iets mee te geven met een K. ik neem aan dat een echte kip geen optie is... volhouden die blog, is een zeer goed idee. Mvg, Raf (papa van Geike) (P.S. ik kan zelf niet lezen wat ik schrijf omdat het zeer licht blauw is op wit)

Gepost door: Raf Devos | 27-01-08

Wij proberen ook al enkele dagen te reageren maar zien geen tekst verschijnen in de witte vakjes. Nu wel (dankzij Raf) ontdekt dat als je er met de muis even overgaat, de tekst dan wel zichtbaar wordt.Bedankt Raf! Groetjes, Wouter (vader van Vincent)
PS Vincent was heel fier om de blog eens aan de grootouders en tante en nonkel te tonen.

Gepost door: Wouter Strubbe | 27-01-08

De commentaren zijn gesloten.